Over Bamboe

Soorten Bamboe 
Er zijn wel 1500 soorten bamboe op de wereld. De meesten zijn niet geschikt als bouwmateriaal. Bamboe Zuid Nederland verkoopt drie soorten bamboe. Geen van deze drie soorten behoort tot de bamboe die door panda’s gegeten worden.

  1. Zuid Amerikaanse bamboe. Uit Zuid Amerika komt Guadua Angustifolia. Dit is de meest robuuste en sterkste bamboesoort ter wereld. Deze bamboesoort kan zich qua sterkte vergelijken met staal en is sterker dan bijvoorbeeld hardhout of aluminium. Deze bamboesoort groeit zeer snel, recht en met weinig verloop in diameter wat zorgt voor mooie rechte stammen. De Guadua Angustifolia bamboe kun je overal voor gebruiken en is vooral voor constructies als pergola’s, tuinhuisjes, enz.
  2. Indonesische bamboe. De Indonesische bamboe heeft een robuuste uitstraling. Bamboe Zuid Nederland levert deze bamboesoort in twee kleuren, naturel en zwart. Het verloop in diameter in de stam is iets groter dan bij de Zuid Amerkikaans bamboe. Over een lengte van 300 cm is dit maximaal 15% Door zijn matte oppervlak is deze bamboesoort uitstekend geschikt om te verven of te spuiten. De Indonesische bamboe wordt veel gebruikt voor tuinschermen, schuttingen, pergola’s, tuinhuisjes, enz.
  3. Chinese bamboe. Uit China komt de meest bekende bamboe. De bamboe uit China kenmerkt zich door de glimmende, gladde uitstraling. Om te verven of te spuiten is deze bamboesoort minder geschikt. Bamboe Zuid Nederland biedt twee kleuren Chinese bamboe, naturel en zwart. Het verloop in diameter ligt bij Chinese bamboe op een bamboepaal van 300cm tussen de 20-30%. De Chinese bamboe is geschikt voor schuttingen, meubels, decoratie, enz. en is minder geschikt voor zwaardere constructies.
Duurzaam
Bamboe is ontzettend duurzaam. Bamboe is een grassoort en heeft de eigenschap dat nadat het gekapt is weer aangroeit. Bamboe heeft een omlooptijd van zeven jaar tegenover dertig jaar bij houtsoorten. Dit betekent geen massale ontbossing en roofbouw op onze planeet. Bovendien neemt bamboe tijdens de groei neemt veel stikstof op wat een positieve bijdrage levert aan  het CO2 gehalte op aarde.

Verzendkosten
Bamboe Zuid Nederland houdt het simpel. Wij rekenen een vast bedrag per bestelling voor de verzendkosten. Bestelt u boven een bepaald bedrag dan is verzending gratis. Dit houdt het zowel voor u als voor ons overzichtelijk. Wij werken met een vaste vervoerder. Er wordt op maandag en donderdag bezorgd. De avond voor de levering ontvangt u een email met track-n-trace nummer. Wilt u bijvoorbeeld een leveren op zaterdag of een bepaald tijdstip dan moet u even contact met ons opnemen. Wij zullen de mogelijkheden en kosten met u doornemen.

Bevestigen
Voor het bevestigen van schuttingen / tuinschermen is nieuw in ons assortiment de RVS Bamboeklem. Op heel eenvoudige wijze bevestigt u de ene kant aan de tuinpaal en de andere kant past perfect om uw bamboe tuinscherm. U zet de bamboeklemmen vast met slotbouten.

Voor het bevestigen van bamboepalen aan elkaar kunt u bijvoorbeeld kiezen om met speciaal daarvoor geselecteerd Manilla touw de bamboepalen aan elkaar te knopen. Voor het maken van knopen kunt u op youtube allerlei handige filmpjes vinden. Bijvoorbeeld voor de kruissjorring. Deze knoop is bedoeld om twee bamboepalen haaks op elkaar te maken. U kunt ook eerst de bamboepalen aan elkaar maken met (slot)bouten en moeren om daarna te omwikkelen met Manilla touw.